Sidor

fredag 3 augusti 2012

Kryssräcke i vitt


Äntligen har jag fått ett kryssräcke ute på altanen! Jag älskar kryssräcken. Vita snygga kryss passar så fint när man bor t.ex. vid vattnet. Lite marint över det hela… Länge har jag önskat mig ett kryssräcke (som jag ser i dag är väldigt populärt). Säkert i 10 års tid har jag trånat efter ett (den som väntar på något gott). Och nu sitter kryssen vita och fina på altanen!
–Wiiiiiii!! Min flitiga make tog fram sina verktyg för två veckor sedan och satte igång med projektet. Och vipps hade han snickrat ihop ett kryssräcke i den stil jag så länge velat ha. Räcket blev riktigt snyggt!


90cm högt räcke blev perfekt för vår altan. Planhyvlade reglar 45mm x 45mm kapades till. En mall byggdes för att sätta ihop sektioner a´ 60cm breda.


Först av allt grundades all virke med Beckers grundolja. Sedan ett lager med Beckers grundfärg och avslutades med två varv fönsterfärg från samma märke. Just fönsterfärg är tydligen bra för hyvlat virke. Vilket vi använde.


Tänk.. jag har suttit och solat, fikat, ätit, skrattat, pratat, pysslat, dansat, bytt blöjor och allt man nu kan tänkas göra på en altan, helt utan räcke eller insynsskydd i tio års tid! Medan grannar och förbipasserande människor har kunnat delta i allt vad som försiggår på altanen.


Helt öppet. Full insyn. – 10kr/titten tack! Och nu.. BAM! Dörren stängd. Ingen kan se in på altanen mer. Om de inte anstränger sig för att kunna se in mellan kryssen och spjälorna då. Men vilken människa gör något sånt?;) Haha!


Nu kan jag sitta där och fika och sola (optimisten i mig vill ännu sola) utan att känna mig ”naken” och iakttagen. Tusen tack min kära make du är fantastisk!


Ska nu försöka att piffa till och göra fint på altanen. Sensommar/höst fint.



Vad har ni på era altaner?? Finns det något jag bör ha i åtanke? Alla tipps är välkommen!

Jag önskar er fina dagar och tackar för era härliga kommentarer som jag blir så glad över! Hoppas ni har haft en underbar semester! :)
Kram

12 kommentarer:

LinnaLi sa...

Snyggt! Vi har precis gjort altan och nu fattas räcket och trappen håller maken på med. Vi ska också ha en kryssvariant, men nu kanske jag ska tänka om och visa honom den här :D

Ha det bäst!

Kram

Linda

hemma hos lilla mej sa...

Hallojsan gulliga du ! Alltid lika skoj när du dyker upp.Bara så himla snyggt altan räcke .Vad duktig man du har .Blev hur snyggt som helst.Lite bollkryss och lycktor så här i augusti månad kanske kan vara ett tips.....Ha det så gott nu söta du tills vi hörs igen.Största kramen Rita ♥.

Åsa sa...

Supersnyggt!
Vi har haft mycket kryss lite överallt men börjar plocka bort eftersom. Blir för jobbigt med att skrapa och måla så nu blir det enkla glesa spjälor. Men snyggast är det med kryss.

Kram Åsa

Kickan Style sa...

Wow, jätte fint blev det! Passar perfekt där!

Ha en fin helg!
Kristina

årstidens bästa sa...

Jag säljer ju färg....:)
Så alla de där stegen är super å just fönsterfärg är kanon för det där....:))

Snyggt blev det oxå,alltid så himla snyggt med de där kryssräckena tycker jag.

Ja,Lysekil var namne mig kanoners,Gamlestan oförglömligt vacker,kul att du varit där..

Dahlian är jag helt säker på att du fixar,lättskött och tålig.Klarar det mesta.MEN, den är inte i jorden året runt.Den växer på knölar,som du tar upp ur jorden innan vinterfrosten kommer,förvarar dem bland lite jord,mörkt och svalt.För att sen plantera den igen under våren.Jag brukar sätta den i en hink till en början för att skjutsa på den lite extra under försommaren och sen när den kommit igång,sätta ut den i landet. Det fixar du allt!

Stor stor kram till finaste finaste Åsa.
Linda

årstidens bästa sa...

Hej hopp....igen...

Absolut kan du ha dem där på vinden,bara det inte blir fryskallt,då är det liksom kört....:((

Lycka till.

Pöss
Linda

Rose Garden Malevik sa...

Jisses så snyggt det blev......superfint :)
å missa nu inte......

B
L
O
G
G
P
A
R
T
Y
T

fortsätter.....
Mängder med fina bloggar
VÄLKOMMEN
Håkan

Kickan Style sa...

Hejsan! Nej, det var inte riktigt jag som gifte mej, men en nära vän och jag hade äran att få vara hennes brudfrämma. Så nervös var man nog!!
Vad roligt att du gillar mina bilder!! Man blir ju så glad varje gång man får höra sådant. Och du tar inte så dumma bilder du heller!! :) Riktigt fina!!

Ha en fin början på veckan!
Hälsningar Kristina

rustik charm sa...

Hej vännen!

Så himla fint:-)Och tack för kommentaren hos mig. Hoppas du mår bra.
Kram Kristina

"Hemmet är min vrå" sa...

Vad kul att läsa från dig igen, det var ju ett tag sedan. Jättekul. Vilket underbart fint altanräcke, fint med kryss. Ha en skön kväll. Kramar Mimmi

Anonym sa...

Hej alla,

Jag är en privat långivare, jag erbjuda lån till 3% detta är ett legitimt företag med heder och skillnad är vi redo att hjälpa dig i alla finansiella problem som du är vi erbjuder alla typer av lån så om du är intresserad av detta lån erbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: wagner_firm1@blumail.org

Också ge följa uppgifter så att vi kan gå vidare med lånet omedelbart.

Namn:
Belopp som krävs:
Varaktighet:
land:
Syfte med lån:
Månadsinkomst:
Telefonnummer:

Kontakta oss med ovanstående uppgifter om vår e-post: wagner_firm1@blumail.org

Hälsningar till er alla.

https://superdachpups.com/ sa...

golden retriever puppies for sale
golden retriever puppies for sale near me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...