Sidor

fredag 20 maj 2011

Kommod Badrum

Hej! Oj vad dagarna går fort. De bara susar förbi. Jag hoppas ni har det bra. Solen börjar åter titta fram och lämna små fräknar på näsan. I detta inlägg tänkte jag visa andra delen utav badrummet. Alltså toalett sidan.
Så här såg det ut först, då bara golvet var lagd.
 Sedan kom den vitmålade pärlsponten upp. Min kära make var flitig och vipps så satt den bara där! Och syrran målade och målade pärlspont för brinnande livet. Men han hade nog druckit raket bränsle (kaffe) för han kom och tog över målningen av pärlsponten. Syrran var nog för långsam i hans smak. Eller så var han bara rädd om henne. Hm..? Kanske bör syrran testa det där raketbränslet någon gång? ;)
Här kan ni se att ena halvan av badrummet är kaklat. Sidan där badkaret står. Den andra halvan har pärlspont på väggarna. Toalettens sidan. Det blev faktiskt bättre än vad vi hoppats på. Jag gillar pärlspont i badrum. Det är snyggt och ska jag gå efter feng shui så är det en bra lösning mot allt det vita som har elementet metall. Men det är ett helt annant kapitel, så det går jag inte in på nu...
Här är kommoden jag fann för över 2 år sedan på Blocket. För bara 200kr. Jag visst då på en gång vad jag skulle ha den till och hur den skulle se ut när jag var klar med den. Redan då tog badrummets form plats i huvudet. Ni har säkert upplevt det där ögonblicket då ni vet precis hur det ska se ut i slutändan. I dag efter mycket planerande och arbete så har jag fått det badrum jag så gärna ville ha! 
Först grundade syrran kommoden med Nordsjös grundfärg. Sedan med deras vita lackfärg. Tänkte shabba fram kanterna med ett sandpapper. Men tänkte att den säkert kommer att bli natruligt nött med tiden. Så vi lät bli. Däremot så beställde jag en svart vit tapet från Frankrike för att ha som fondvägg i sovrummet. Spillet från tapeten tog jag och använde till kommodens insidor. Och jag blev riktigt nöjd med det. Det är både fåglar och vackra fjärilar på den. Klicka på bilden så förstoras den. Då syns det bättre.
Här håller min make på med att montera på ett tvättställ ifrån IKEA. Han fick göra om lite. Såga lite här och där och bygga upp igen. Tillslut så blev det så som vi vill ha det. Tur han är så händig min gubbe, hehe!
Laves vos mains blev en liten fransk text som jag förhand målade dit. En uppmaning om att inte glömma att tvätta sina händer.
Här står kommoden på plats intill toalettstolen. Den stolen skulle jag helst vilja byta ut men det får bli en annan gång när ekonomin tillåter. Eller om jag kan förhandla med min bättre hälft, som är rörmockare...hm?
Den gamla blandaren fick flytta över till det här handfatet. Först ville jag ha en blandare i gammeldags stil. Med en kran för kallt vatten och en kran för varmt vatten. Men..det skulle bli så opraktiskt för oss. Med barn och allt... Nej, vi kom fram till att den gamla bandaren dög. I alla fall några år till! :)

Ovanför handfatet sitter en spegel syrran har målat och shabbat. Samt klotlampor från IKEA. Snygga och billiga. Sedan har jag haft en schablon legandes något år från Contry by mail med texten Beauty is in the eye of the behoider.  "Skönheten sitter i betraktarens ögon". Så sant, så sant. Perfekt att ha ovanför en spegel. Förra sommaren målade syrran den här plankan med texten på, i väntan på att få komma till sin rätta ovanför mitt handfat. Klicka på bilden för att se texten bättre.
Ni får ursäkta den dåliga bildkvalitén. Ljuset i taket var inte inkopplad när jag tog dessa foton. Blixen räckte visst inte riktigt till. Men det kommer mera, bättre bilder framöver ifrån badrummet! Så här ser väggen på den sidan ut! Med toalettstol, kommod, belysning m.m. Det är lilla jag som syns lite i spegeln där. ;)
Alla blider är klickbara. Om ni vill se bättre. Ja.. nu är nästan badrummet helt klart. Sedan ska bara badrumskåp och hyllor upp. Piffet, så att säga! Det får ni se en annan gång. :)
Tack för era kommentarer! Jag blir alltid så glad när ni lämnat spår efter er.
Sköt om er så hörs vi snart igen!
Kram

14 kommentarer:

Änglarnas hus sa...

Men Hallojsan Åsa!!
Det var roligt att se dig här i bloggvärlden igen :) <3

Vilket badrum ni har fixat till..älskar allt i det!..Romanstiskt så det förslår!!

Kul att få börja inreda där i sedan!

Ha nu en riktigt härlig helg!!

Kramis Sanne

årstidens bästa sa...

Hej du fina.

Men så fint. :)
Hoppas du mår bra.
Tänker mycket på dej.

P&K
Linda

Lotta sa...

Hej Åsa!
Vad fint det blir i ert badrum. Vi håller också på med en badrumsrenovering.

Roligt att du visar dig lite mer på bloggen igen.

Kram Lotta

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Åsa!
Vad glad jag blev att höra från dig igen. Jag har ju missat två inlägg också. Du har så många fina idéer, vackert badrum med många fina detaljer.
Mitt vårprojekt är att måla lite möbler vita och öppna en liten sommarbod med vårt lilla företag Drömmar & Ting vid vår skärgårdscamping här i Kristinehamn. Jag och Lotta ska ha våra ting där. Igår var vi hos Ingela och Petra i Lev vackertbutiken. Vilken fin butik!
Ta hand om dig!
Kram Susanne

Inka sa...

Säger bara en sak...Fy sjutton vad snyggt. Avundsjuk!


Kram Inka

rustik charm sa...

Hej goa Åsa.
Så ljuvliga bilder:)Riktigt fint ni har gjort det.
Hoppas allt är bra med dig.
Många kramar/Kristina

Madame Vit sa...

Men HALLÅÅ vad snyggt!!! Kommoden är bara så rätt där =) Ja oavsett vilken eller vad man gör om är det piffet som driver en framåt, mååålet med det hela=)
Det där tyget du visar till inlägget: " En sötnos att sätta lilla rumpan på", vart hittar man det??

Jo vad jag TROR kolonial inredning betyder är typ gröna växter, bruna varma toner och en skvätt av blått eller annan färg. Men jag vet inte heller haha =)
Våran nya lgh känns "kall" och då funkar det inte med bara allt i vitt =(
Jag lovar att visa i bildform vad jag surrar om=)

Stor fet KRAAAM!!!!

Susanne sa...

Hej,,men oj där va ju du,,har tappat bort dig på vägen...Så mycket som hänt här....Ja du se den filmen en riktigt fin film som tar tag,,skadar ju inte att han är väldigt vacker att se på...Kram

hemma hos lilla mej sa...

Åååå vad skoj att du är här.Du är saknad.....Mmmmmm bara så himla snyggt och romantiskt badrum .Vad duktiga ni är.Vad skoj om vi får se när du har piffat till det.Ha en skön kväll och en go start på nya veckan.Ha det gott rara Åsa.Kraaam Rita ♥

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!! Visst kan vi fixa till myset under en björk..bara det finns lite skugga och fantasi så kan vi ordna det... Jag kommer om du ropar ;)

Kraam vännen!!
/Sanne

Lotta sa...

Såå fint ni gjort på toan1 Gillar klotlamporna och texterna! Mmmm Kram Lotta

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Åhh så fint det blir..va duktiga ni är:)

Tack rara du..jag har köpt den genom Uppsala kommun..det finns en verksamhet inom den som gör dom här grupperna:)

Önskar dig en fin dag
Kraam Susanne

jenlen sa...

Tack snälla söta du, så gullig du är glad jag blev! Så duktiga ni är, vilket jobb men så vackert det blir imponerande! Tur du har en händig karl då det sker saker & han hjälper till, alltid kul att se innan & efter.
Kram

Teres sa...

Jätte fint!
Håller själv på att renovera badrummet och är nyfiken på hur ni fick en snygg övergång mellan kalel och pärlsponten? Materialen bygger ju olika mycket på tjockleken.

mvh/ Teres

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...