Sidor

söndag 12 augusti 2012

Flädersaft & vanilj, Magasinet Jeanne d´Are Living


Nu har jag hittat ett recept på fläderblomsaft som jag tycker är jättegott! Har testat olika recept men detta var enkelt och gott att göra. Den innehåller citroner och vaniljstång. MUMS!!


Flädersaft med vaniljstång och citron;
När flädern är nyutslagen tar du ca 60 st fläderblomsklasar och sköljer av dem lite.
Tvätta och skiva 4st citroner. Nu ska detta varvas, i en hink eller dyl. tillsammans med två paket strösocker (4kg), 2st vaniljstänger och 100g citronsyra. Lägg en del fläderblomsklasar i botten, strö över lite socker, lite citronsyra och lägg på några citronskivor. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljen och tillsätt den. Sedan gör du om detta igen till alla ingredienserna är slut. Varva. Därefter kokar du upp 3 liter vatten och häller det över fläderblandningen och ställer undan satsen, med ett lock ovanpå, gärna på ett svalt ställe i ca 4 dagar. Jag ställde min sats ute i vedboden. Den enda du behöver komma ihåg att göra är att röra om i satsen 1gr/dag!!
Sila sedan saften på rena flaskor. Flädersaften håller ca 2 månader i kylskåpet.  Jag brukar också frysa in lite fläder för att t.ex. använda till goda drinkar med gin, eller till bål med vitt vin.
Got gott!!
Det går att frysa saften i små petflaskor (en lagom portionsstorlek), GB glassbyttor eller i ispåsar. Den stelnar aldrig helt, utan har samma konsistens som glass du fryser. Bara att ta en sked och skopa upp från glassbyttan den mängd du behöver. Det blir en kall och god saft!


I dagligvaruhandeln hittade jag ett nummer av Magasinet Jeanne d`Are Living! Skriven på Svenska. Helt underbart!! Ni som vet, när hände det? Har Magasinet funnits länge ute på vanliga affärer??


Se bara sådan härlig HALLONMYS Magasinet bjuder på! :)





Slurp vad gott! Och mycket, mycket mer gottis och tjusiga ting finns att titta på...


Detta magiska vackra Magasin slog jag in till min kära svärmor, som present, och en flaska med fläderblomsamft fick också följa med! Det kommer hon att gilla. :)




Jag prövade att göra rabarbersaft efter ett recept jag hittade på nätet. Den innehöll lime och rörsocker. Men den föll mig inte alls i smaken. Kanske ni vet om ett gott recept på rabarber, som jag kan testa??
Hela familjen är överrens om att det är FLÄDERSAFTEN som är klart godast hitis!


Sköt om Er finisar! Och tusen tack för era rara kommentarer!!! :)
Kram

21 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Hallojsan gulliga vännen ! Vilket himla härligt inlägg.Vad gott det låter med flädersaften .Underbart fint paket till svärmor.Jag hade inte en aning om att detta härliga magasinet fanns på svenska .Tack för tipset den ska jag ju bara köpa.Ha det gott mys och njut rara du.....Kramar och kärlek Rita ♥

årstidens bästa sa...

Hallå där gulliga du!

Det där med vaniljstången i saften lät riktigt mumsigt tycker jag minsann. Ska nog till att prova detta. Men just nu är det svartvinbärssaft som tillverkas...

Jods,det där magasinet vet vi ju att vi kan gotta oss rejält i....

P&K
Linda

Linda sa...

Vad kul att göra egen saft. Har inte vågat ge mig in på det, ännu. :)

Åh, hallonsnittarna såg goda ut.

Kram, kram

"Hemmet är min vrå" sa...

Mmmmmmmmmm vad gott med flädersaft. Och rabarbersaft.. Ja dom tidningarna är verkligen fina, många vackra bider. Ha en fin kväll, roligt att kika in i din blogg igen. Ha en fin kväll. Kram Mimmi

Livet på Vestergård sa...

Vilket härligt paket, både insidan och utsidan! Jättefina bilder du bjuder på.
Gillar altanräcket du visar i förra inläget!
Kram Kicki

Livet på Vestergård sa...

P.S Det vita paraplyet köpte jag i Venedig när jag var dit i somras.

Madeleine sa...

Hej,
Har sökt nätet runt efter sälvhäftande insynsskydd till fönster i spets och hamnade på din blogg. I september förra året skrev du ett inlägg om hur du använt det - såå fint! Min fundering är vart du köpt det?
Hoppas på svar!

Vänligen
Madeleine

Blåbär och Mjölk sa...

SVAR TILL MADELEINE:
Jag kunde inte komma in på din sida så jag svarar här i stället.
Självklart så önskar jag att jag kunde hjälpa dig ang insynskyddet. Nu är det så att jag köpte det på Färghuset där jag bor i norrland. Och hade bara ren tur! Insynskyddet hade utgått och skulle inte tas in i butik igen. Men, de var så snälla och ringde runt till andra Färghus i andra städer för att höra om de hade något kvar. Och lyckades ordna fram en liten bit åt mig.
Så... jag är jätteledsen att jag inte kunde hjälpa dig mer. Men har du något Färghus runtomkring där du bor så hör med dem om de vet vart du kan få tag på det.

Lycka till! :)
Åsa.

årstidens bästa sa...

Hej du fina.

Hur har du det?
Saknar dig.

Tänker mycket på dig min fina fina bloggvän.

P&K
Linda

Skogsdoft & havsbris sa...

Hejsan!

Har varit borta från bloggvärlden en längre tid, så jag har hunnit missa en massa... Hur lever livet med dig? Hoppas allt är bra med dig! :)

Massor av kramar från Lilith

"Hemmet är min vrå" sa...

Vill önska dig en fin och härlig jul. Kramar Mimmi

årstidens bästa sa...

Julafton är här och då vill jag kika in och ge dig den största tomtekram för dagen.

Varma julkramar till dig du fina.
Kram
Linda

hemma hos lilla mej sa...

Nu är julhelgen över.Hoppas att du har haft en fin jul med nära och kära .Saknar dej här på bloggen.Massor av kramar till dej fina vännen.Kramar Rita ♥

årstidens bästa sa...

Hallå där Åsa...

önskar dig ett alldeles fantastiskt 2013, Gott Nytt År du underbara.

Kraaam
Linda

Anonym sa...

PassMSDai , [url=http://www.xvideos.com/video1908159/homegrownvideos_-_tattooed_couple_s_hot_sex_romp]the health professional can deal with his or her temperature[/url] , bKfMgHeCz, Patricia Graham tied up banged simply by Paul Fiennes , TcOOiAr, http://www.xvideos.com/video1850981/roxy_carter_stroking_5 Right into your ex ass , nBnRsWfWd. pNmXnZeZj , [url=http://www.xvideos.com/video1851059/collega_fuck_feast_with_two_guys]2 girls obtain spermload[/url] , ndcDIge, Party sexual intercourse around the alp , OmSGdVy, http://www.xvideos.com/video1851188/heather_i_deepthroat_1 Golden-haired banged in her own elusive ass , noeDOmf.

Anonym sa...

Hello. And Bye. Thank you very much.

Anonym sa...

Hello. And Bye. Thank you very much.

Skogsdoft & havsbris sa...

Har länge tänkt titta in och tacka dig för dina fina ord på min blogg i julas... Blev riktigt rörd! Tusen tack! Betyder så mycket för mig att det finns någon som uppskattar det jag skriver. Skulle väldigt gärna göra något med mitt skrivande, det brukar min man också säga att jag ska göra, men vet inte riktigt vad?
Hoppas allt är bra med dig! Och att du så småningom också ska komma igång med bloggandet igen. Det där med tidsbrist är ett känt fenomen... Har inte kommit igång med mitt eget bloggande på allvar än heller, men i tisdags var jag på föreläsning med 3 stora finlandssvenska bloggare som gav en massa tips och råd och jag hoppas att den inspiration jag fick av dem ska räcka till för att jag så småningom ska orka ta tag i bloggen igen på allvar. Allt gott till dig! Kram! :)

Linda sa...

Flädersaft som är så gott. :)

Kram Linda

Royal health Center sa...

online,AK47 Pistols for sale online,Buy Firearms us,Buy guns in uk,Buy guns in Australia,Buy Guns in USA,Buy firearms in Europe,Buy firearms in UK,Buy Beretta pistol online,Buy handguns online,Buy shotgun online,Buy machine guns online,Firearms for sale online,Guns for sale

beretta 92fs for sale

sig sauer p938 for sale

beretta for sale

glock 30 for sale

glock GUN STORE

Kevin sa...


Great. I hope you will be writing a new part of this blog very soon. It is a very informative article.. Turkey visa from Egypt. The Citizens of Egypt can easily visit from Egypt to Turkey now. No need to meet with any embassy to get his Turkish e Visa electronically. It is a time saving activity .The application process is 100 % online

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...